Jeu Set et Match!

Så väldigt stolta vi är över våra fina hästar de senaste veckorna. Hästarna har presterat fint och känts fantastiska under en tid och nu har även segrarna börjat komma. Vi börjar med vår fina franska treåring ”Tennis” som avklarade sin tävlingsdebut på Vaggeryd förra söndagen. Han var mycket tränad inför, utan att få några riktiga vässande sulkyjobb inför. Han går även väldigt tungt balanserad och tanken är att han ska få starta igång lite lugnt. Tennis visade dock härlig styrka direkt i första starten och efter att tagit ett lugnt första varv i dödens, tryckte Julian upp tempot varvet kvar till mål. In i sista sväng hade han plockat ner ledaren och drog ifrån i några betryggande längder upploppet ner. Vi hade ett gäng väldigt glada delägare på plats som fick se sin stora treåring vinna direkt i debuten på tiden 1.18,2 2140m. Nu får han ta det lite lugnt och vi siktar på nytt lopp om ca 3 veckor igen.

Samma dag startade även Ideal i ett montelopp tillsammans med Jonathan Carre. Tyvärr var Ideal inte alls på humör för dagen och tog galopp direkt i starten och sen var den dagen förstörd för hans del. Vi tar nya tag en annan dag med honom.

I tisdags startades Ivy på Axevallas lunch. ca 1500m från mål styrde Julian på och gick fram i dödens, väl där plockade dom in meter för meter på ledaren som länge låg flera meter framför klungan. Framme i sista sväng var Ivy nästan ikapp ledaren och kunde i mitten på upploppet koppla greppen och vann tillslut med någon betryggande längd. Ivy siktar nu på ett lopp på Åby den 5e oktober.

Nyförvärvet Baron Gift har kommit in fint i gänget här och får en hel del träning just nu. Väldigt glad och trevlig kille som vi hoppas på att få tillbaka till tävlingsbanan.

Tvååringarna tränar på fint. Just Enough har varit lite förkyld och fått ta det lite lugnt men är nu igång igen med träningen. Kom Kahlessi ligger i en lite hårdare träningsperiod just nu och förbereds för lopp den 18:e oktober. Silver Lining har mognat en hel del och siktar på ett premielopp inom kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: