IDEAL DE DUSSAC

I torsdags kväll startade Ideal i ett montelopp på Åby med Jonathan Carre i sadeln. Dem kom iväg kanonbra och Ideal drog på i ett jämnt hårt tempo ensam där framme hela vägen. Vann med en marginal på 2 längder ner till tvåan, på tiden 1.16,5. Nu får han några lugna dagar i hage innan vi börjar spana på nästa uppgift för honom.

Kom Khaleesi var inne på Åbytravet förra onsdagen för att gå sitt kvallopp. Hon visade fin uppfattning loppet igenom och klarade det galant på tiden 1.20,2. Hon har fått en lugn vecka i hagen nu och kommer träna på några veckor till innan vi siktar på att starta denna tvååring till hösten.

Silver Lining fick hänga med Ideal in till Åby i torsdags för att spana in tävlingsbanan och känna av stämningen en tävlingsdag. Han skötte sig fint och fick gå ett lugnt jobb, 2000m efter 1.38 via 1.30 sista 300m. Detta är en lite nervig tvååring som vi tar det lugnt med, men han visar mer och mer mognad hela tiden och fart i benen har han.

Mellby Ivy är anmäld till tävlingarna på Axevalla nästa vecka. Startar i P-21 loppet, från bricka 10 bakom bilen. Hoppas på en fin resa och en bra avslutning från henne.

Tennis har kommit igång med träningen ordentligt och känns fin efter sin behandling. Gick snabbjobb idag där han fick gå 6 intervaller efter 1.35/1.30 och i sista 1.23. Börjar bli redo för start!

Get it up är igång med intervallträningen igen efter lite vila, känns väldigt fin efter lite balansändring på henne. Nu ska vi bara banta ner henne några kilon då hon lagt på en hel del under sin lilla semester 😉

Just Enough tränar på fint, lite teknik att slipa på men hon besitter väldigt mycket fart!

Vill tacka alla som kom på hästägarträffen förra helgen. Var trevligt att träffa många som man inte sett på länge.

Ideal de Dussac efter montevinsten på Åby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: