Nyhetsuppdatering 28/11

Den senaste veckan har vi haft tandläkaren på besök. Bea hara gått igenom tänderna på alla våra hästar vilket vi gör ca var 6e månad för att hålla efter en bra munvård på hästarna. Denna gången var det dags för våra ettåringar att dra ut sina ”vargtänder”. Två små vassa tänder som sitter ungefär i bettläget på hästens mun och kan göra lite ont när man har bett i munnen. Tänderna fyller ingen funktion så dom dras normalt sett ut på unghästarna för att ej skapa problem i framtiden. Efter detta illa ingrepp fick småttingarna vila och ta det lugnt resten utav veckan. Är igång igen och tränar som vanligt imorgon måndag.

I söndags den 21/11 startade Ideal på Halmstad. Var tyvärr inte alls i balans och galopperade direkt bakom bilen när Julian behövde ta lite i honom. Tog en ny galopp på båttre långsidan när han var själv. Allt tyder på orutin och vi kommer igen!

Igår lördag startade Halakazam på Axevalla. Ett lopp över 1640m autostart och med bricka 10 lyckades han tillslut få andra utvändigt. Ett lopp i högt tempo på en snömoddig bana spurtade han fint till slut och knep andraplatsen. Han är redan anmäld till nytt lopp på Åby igen onsdag 1/12. Voltstart med bara sju hästar till start och han har spår 1. Han får gå i ryggar och håller han sig bara någorlunda lugn loppet igenom spurtan han om några över upploppet.

På onsdag är även planen att tvååriga Tennis ska få hänga med in till Åby för att gå ett lugnare jobb.

Hemma på gården har vintern anlänt den senaste veckan. Kyla och snö har ställt till det en del med träningsförhållandena men Therese jobbar för fullt med rundbanan och djupsanden som har funkat fint hela veckan.

Jag har även börjat jobba mer markarbete med hästarna, för att hålla dom lösgjorda, mjuka och jobba jämnsidigt. Tror detta blir ett bra komplement till snabbjobben och skogsturerna.

//Evelina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: