Nyhetsuppdatering

De senaste veckorna har det varit fullt upp med starter, veterinärbesök, hippofys, träning och allt annat som kan försigå i ett stall. Men vi tar det från början!

I början på November månad hade vi två starthästar. De var de båda fransmännen Halakazam och Ideal de Dussac som startade. Halakzam debuterade för oss på Åby den 3:e November och gjorde det fint till en femteplats. Spännande att se hur han kommer utvecklas. Den 6e November var det dags för Ideal att starta, även det på Åby men i lite lättare lopp. Letat autolopp till honom då han blir för stressad i voltstart och nu fanns det ett passande sk breddlopp. Han skötte sig fint och i hans andra start i livet kom första segern.

Vår veterinär Malin var här i förra veckan och gick igenom två utav hästarna, och i måndags var hippofysen Nina här för att gå igenom Eternity.

Silver har lekt lite för hårt med sina kompisar i helgen och fick sig en liten smäll på benet. Fick stå över några motionspass men såret är nästan läkt och han är tillbaka i träningsrutinerna igen. Våra två ettåringar går nu motionspass 4-5 ggr i veckan ca 6-8km varje gång. Bägge två uppför sig kanon och joggar på i bra stil.

Tennis har gått några fina träningsjobb på slutet och närmar sig ett sulkytest. Känns som en riktigt spännande häst för treårssäsongen när han får ordentligt med muskler till sin stora kropp, lugnt jobbad hittills men börjar orka med sig riktigt bra nu.

På söndag startar Ideal på Halmstad, 2140m autostart och han har spår 9. Spännande att se hur han reagerar när han nu får starta bakom hästar.

Nästa vecka har vi tandläkaren på besök som kommer gå igenom tänderna på alla hästarna. Tanken är även att Halakazam ska starta nästa vecka, men om det blir Åby på torsdag, eller Axevalla på lördag är inte bestämt än.

Ideal vid sin seger på Åby 6/11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: