Veckorapport v 26-27

Hej

Förra veckan hade vi två duktiga tjejer som hjälpte till i stallet måndag samt tisdagen. Fanny och Ella spenderade två fulla dagar utav sitt sommarlov med att lära sig sela häst, duscha, pyssla, mocka och allt annat en dag som hästskötare innehåller. Även en tur i vagnen bakom Ideal där dom fick testa på att köra stor häst hanns med. Vi tackar för all hjälp och tycker det är fantastiskt kul med två så duktiga och intresserade tjejer!

Onsdagen förra veckan hade vi vår veterinär Oili på plats för att Harry skulle få sig en genomgång. Denna dag var det även snabbjobb för Jamaica, Tennis, Jajolet och Ideal. Eternity som denna veckan börjat träna igång igen så smått fick sig en joggingtur.

Torsdag och Fredag var det jogging som vanligt för hästarna, och lördagen var det fortkörning igen för Tennis, Jamaica och Ideal.

Denna veckan, vecka 27, började som vanligt med joggingturer för hästarna. I onsdags var det snabbjobb för 6 utav hästarna. Jamaica och Ideal gick sulkyjobb på rundbanan. Första gången tvååriga Jamaica testade sulkyn och hon gick 1.22,5 2200m med Ideal på utsidan. Väldigt nöjd med båda två. Lovely och Tennis gick 2x2100m, första heatet efter 50-tempo och andra heatet gick dom båda 1.44,0. Lovely tappade auktionen lite i sista sväng men detta var första jobbet efter 3 veckors semester så saknas bara lite styrka där. Tennis gör det som vanligt mycket bra. Jajolet och Miss fick gå 2100m i 50-tempo. Jajolet växer och är allmänt omogen så han tränar lugnt och försiktigt. Miss har problem med att hitta sitt trav och här filar vi på balansen.

Torsdag och fredag var det återigen jogging och återhämtning för hästarna. Innan lördagen och det var dags för nya snabbjobb för hästarna.

Denna gången fick Ideal och Jamaica gå 4 lättare intervaller. Pigga och smidiga efter deras banjobb. Tennis och Lovely gick ett nytt 2x2200m. Första i 50-tempo igen och andra heatet gick 1.36,0 denna gången via 1.26 sista 300m. Lovely fick med sig auktionen mycket bättre denna gången och hon är strax tillbaka i god kondition. Miss gick ett 2100m jobb igen och nu känns det som vi börjar hitta rätt med denna snygga tjej. Hon var i god balans hela jobbet.

Nästa vecka är det dags för Eternity att börja gå lite lättare snabbjobb igen efter sin semester, och Intouchable och Harry ska båda börja jogga igång efter sina ledigheter. Detta innebär att hela stallet är igång och tränar igen efter att de flesta haft lite sommarledigt.

Fanny och Ella tillsammans med Ideal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: