Veckorapport v.5

Vecka fem har varit en riktigt kall vecka. Hästarna trivs bra i kylan och är pigga och glada, däremot innebär kylan en massa extrajobb för oss. När termometern kröp ner till minus 17-18 grader frös vattnet i stallet och nu bärs det en massa vattenhinkar ifrån grannstallet till alla våra hästar som bor i ett s.k. kallstall. Lite kyligt men med fantastisk luft som är otroligt viktigt för att hålla friska hästar.

I övrigt har det inte hänt så mycket i veckan. Hästarna tränar på, tvååringarna joggar sina km fyra gånger i veckan, och de äldre varvar två skogsturer i veckan med två snabbjobb. I Onsdags fick Intouchable och Private gå några intervaller i backen som var riktigt fin för dagen med packad snö som underlag. I lördags blev det i stället heat träning på rundbanan som just nu är djupharvad för att den inte ska frysa.

Nästa vecka har vi anmält Intouchable Oradel till start på Åby. Detta blir hans första start i livet och vi kommer vara med för att lära, inga krav utan bara att han uppför sig. Han är mycket jobbad inför starten, dock inte några snabbare tempon med tanke på hur banan har varit senaste veckorna, så det lär saknas en del tempo i honom. Lopp 1 spår 4a i volt 2140m och med tränaren som kusk.

Ha det fint/ Evelina

Private Island på väg ut på ett träningspass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: